17 nov. 2007

XXI CONGRÉS NACIONAL DE LES JERC

“El XXI Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) celebrat el passat cap de setmana a Mataró (dies 10 i 11 de novembre) va escollir Gerard Coca nou portaveu nacional de l’organització en substitució de Pere Aragonès, que a l’actualitat és diputat al Parlament de Catalunya.

Més de 500 dels 2.000 militants de les JERC van participar al Congrés en el qual es va renovar la Permanent Nacional i es va acordar l’estratègia política a seguir. Així, a partir de la ponència aprovada per la militància Construïm l’alternativa independentista les JERC agafaran la bandera de l’ecologisme com a element indissociable de la lluita per l’alliberament nacional tot refermant l’oposició a la MAT, al 4art Cinturó o al CIM del Penedès. A més a més, les JERC anuncien estar preparades per provocar tensió democràtica a l’Estat espanyol per avançar cap a la independència a través d’un referèndum d’autodeterminació, que es farà amb accions per mostrar que Espanya no és útil per a la ciutadania (mal funcionament de Renfe en contraposició al funcionament ordinari de FGC; intervencionisme de Madrid per evitar que l’Aeroport del Prat tingui vols intercontinentals; o el permanent dèficit fiscal quantificat en més del 10% del PIB català que ofega l’economia catalana i l’economia de les classes populars). Per les JERC l’única solució és la independència, la qual estem convençuts d’assolir dins la nova onada de processos d’alliberament nacional que va començar el 2006 amb Montenegro i que continuarà amb Kosovo, Flandes, Escòcia, el Quebec, el País Basc i els Països Catalans.

La nova Permanent Nacional es presentava en una llista única encapçalada per Gerard Coca amb militants de diferents territoris i està formada també per Daniel Mallén, a Organització; David Pujol, a Coordinació Territorial; Marc Planas, a Coordinació Interna; Pol Pagès, a Imatge i Comunicació; Gemma Lago, a Coordinació Institucional; Josep Culí, a Formació; Núria Gavarró, a Estudis i Programes; Marc Puig, a Relacions Internacionals; Empar Crespo, a Dona; Roger Civit, a Moviments Socials, i Marc Candela, a Medi Ambient.

Coca ha exercit de secretari d'Organització de JERC-Les Corts i de portaveu de JERC-Barcelona i assumeix la responsabilitat de ser el nou portaveu nacional amb la clara voluntat de “consolidar les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya com la primera organització política juvenil dels Països Catalans per encarar el procés d’autodeterminació que ens portarà a la independència i al socialisme”.

En virtut del protocol de relacions entre les JERC i Esquerra Gerard Coca i Daniel Mallén s’incorporaran com a membres de ple dret a la Permanent Nacional del partit republicà, òrgan màxim de la direcció d’Esquerra.”

Les JERC Cervera també vam assistir al XXI congrés nacional (el qual va ser, per nosaltres, el primer), i, tot i que estem bastant contents de la majoria de resultats, creiem que l’antiga executiva es sabia moure molt bé i va donar uns resultats més que satisfactoris. Tan mateix, donem tot el suport a la nova direcció i estem segurs que es sabran posar a l’altura.

Tots els assistents coincidim en que el congrés va esser molt profitós.Secretari d'organització

secció local de JERC

a Cervera

No hay comentarios: